HockeyNews
PLUS

Djurgårdens deadline runt hörnet: "Närmar sig när spelet ska sitta"

(25413) Joakim Fagervall Djurgårdens IF
Emma Wallskog/Bildbyrån

Publicerad: 20 november 2022

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Djurgården tillhör som väntat toppen i Hockeyallsvenskan. Men en dryg tredjedel in i säsongen är det en rad bitar i spelet som inte klaffar.
– Nu har det kommit in spelare under resans gång, men det är klart att vi börjar närma sig när det ska sitta, säger sportchefen K-G Stoppel till HockeyNews.se.

Djurgården har testats på en rad sätt i Hockeyallsvenskan. Stockholmsklubben har sedan degraderingen från SHL i våras fått in spelare som andra allsvenska lag knappt kan drömma om. För det handlar om välmeriterade lirare som Marcus Krüger, John Norman, Daniel Brodin med flera. SHL-spelare av högsta klass.

Men så gäller det att få laget, backparen och kedjorna att sitta ihop och prestera på topp. Mot Modo inför ett slutsålt Hovet i tisdags fick Djurgården möta serieledarna. Och det blev förlust med 6–5 på övertid trots ledning två gånger med två mål och dessutom en 5–4-ledning fram till slutet av den tredje perioden.

– Jag tyckte stundtals att spelet med puck i anfallszonen såg väldigt väldigt bra ut, men det är fortfarande alldeles för mycket dåliga pucktapp som straffar oss. Vi har väl mer saker av disciplinär karaktär, höll jag på att säga, att hantera. Riskbedömningar i olika saker, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel till HockeyNews.se.

LÄS MERElliott redan betydande för Djurgården: "Se vad vi kan göra bättre"

Det faller tillbaka på den enskilde spelaren?

– Det är saker vi jobbar med att putsa till. Att bli ännu mer tydliga i vår gameplan, säger Stoppel.

Hur mycket är det tränarnas ansvar och hur mycket är det spelarnas?

– I slutändan är det tränarna som ska ha en tydlig gameplan. Och när det kommer på individnivå så handlar det om att spelarna tar ansvar för den gameplanen, och gör man inte det så blir ju konsekvensen mindre istid.

Modo och en del andra lag har kommit en bra bit på väg med strukturen i sitt spel medan Djurgården många gånger har levt på storspelande målvakten Carl Lindbom, 19, eller att powerplay och boxplay har fungerat klanderfritt.

Men det skapar också en del frågetecken när så många meriterade och skickliga spelare inte får ihop helheten på ett bättre sätt.

För andra lag har kommit längre i sitt spel?

– Ja, så är det. Det är klart att vi har ett lag där till mångt och mycket spelarna inte är vana vid allsvenskan och så vidare, men vi börjar närma oss att det blir tydlighet, säger K-G Stoppel.

Förutom att Djurgården har förstärkt laget successivt både på back- och forwardssidan har tränarstaben utökats med J20-tränaren Michael Holmqvist som har lyfts upp till A-laget.

– Nu hoppas jag också med ”Honkens” tillträde med ansvar för forwards att vi också får ännu mer tid i form av ytterligare en person som kan jobba med detaljerna, säger Stoppel.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!